Just Dance 2016: Regler och information

Är du bra på att dansa? Tycker du det är kul att tävla och vinna priser? På NärCon Vinter har vi en Just Dance-turnering just för dig!

Konsol: Xbox one kinect

Anmäl dig här!

Regler

  • Double Elimination
  • Antal spelare: 1 vs. 1
  • Bannat: Fyrmannarutiner (soft-ban), Community Remix-versioner, Just Dance Unlimited-låtar och rutiner
  • Bäst av 3 / Bäst av 5 i Grand Final
  • Max antal deltagare: 16
  • Spelarna möts i dueller om 1 mot 1 i set om bäst av 3 rutiner
  • Högst poäng efter spelad rutin vinner en poäng
  • Först väljer en spelare en rutin. Sedan väljer den andra spelaren en rutin. Står det efter dessa två rutiner 1-1 kommer man antingen gemensamt överens om en rutin eller så lottas en fram

Grand Final:

I finalen spelar man ett set om bäst av 5 rutiner. Spelare 1 väljer rutin första matchen och spelare 2 väljer rutin andra matchen. Står det 1-1 spelar man sten-sax-påse och vinnaren väljer vem som väljer den 3:e rutinen.

Står det 2-0 efter 2 rutiner väljer spelaren som ligger under nästa rutin. Blir det 2-2 kommer man antingen gemensamt överens om en rutin eller så lottas en fram.

Bannat:

Fyrmannarutiner får spelas ifall motståndaren går med på det. Spelarna måste då också kunna komma överens om vilken spelare som kommer följa vilken coach.

Vissa låtar har mer än en rutin, t.ex. Classic och Extreme. Dessa räknas som separata rutiner. Ifall en spelare t.ex. väljer Classic-versionen av Britney Spears ”Circus” kan denne fortfarande välja Extreme-versionen av samma låt vid ett senare tillfälle.

Once in a Lifetime clause:

Man får aldrig som sitt individuella val välja en rutin som man redan valt som sitt individuella val. Väljer Spelare 1 t.ex. ”Circus” av Britney Spears under sitt första set får denne inte välja den igen. Däremot kan en motståndare välja den mot Spelare 1, samt så kan den lottas fram av slumpen som 3:e eller 5:e rutin.

Ett gemensamt val som 3:e eller 5:e rutin med motståndaren gör inte att rutinen sedan är ”bannad” för en själv under resten av turneringen, då denna clause endast gäller individuella val.

Never Say Never Again Clause:

En rutin får aldrig spelas mer än en gång under ett set. Alltså får man inte välja samma rutin som motståndaren redan har valt under ett set.

En rutin som redan spelats får inte heller väljas som 3:e rutin, vare sig gemensamt eller genom slumpen.

Three Strikes and You’re Out Clause:

För varje set har varje spelare 3 strikes. Man kan använda en strike för att banna en rutin och man gör det först efter att den valts, antingen av motståndaren eller slumpen. Ifall Spelare 1 t.ex. absolut inte vill spela ”No Control” av One Direction, men Spelare 2 väljer denna rutin kan Spelare 1 använda en strike för att banna den. Den är då bannad för resten av just det setet.

Man kan använda strikes för att banna rutiner som väljs genom slumpen. I sådana fall lottas en ny rutin fram. Alla bans nollställs i slutet av varje set och man har alltid 3 bans i början av varje set.

I’m Blind! Clause:

Man kan när motståndaren väljer rutin välja att åberopa I’m blind!

Låten spelas då med piktogrammen nere i högre hörnet avstängda. Man kan inte åberopa Blindhetsklausulen för ens eget individuella rutinval eller ett gemensamt rutinval. Däremot kan man åberopa den för slumpad rutin.

I finalen kan man åberopa I’m blind! under alla rutiner, även sina egna individuella val och eventuella gemensamma val.