League of Legends: Regler och information

Från och med i år satsar vi extra mycket på NärCon Vinters gaming – alltså också på League of Legends 5v5, våran populäraste PC-turnering!

Säg hej då till väntetider! I år har vi dubbelt så många datorer som förra året och vi har bestämda tider för varje match. Dessutom har vi två turneringar i år – competetive och casual.

Competitive League of Legends:

Köp lagbiljett till Competitive-turneringen nu!

Där de bästa av dem bästa slåss om förstaplatsen och prispengarna! Denna turnering har en avgift på 99 SEK per lag som går rätt in i prispotten.
Alla spelare i laget behöver också ha en rank på Platinum V eller högre, eller ha haft det förra säsongen.

För att anmäla dig till vår competitive League of Legends turnering behöver ditt lag betala en avgift på 99 SEK som går rakt in i prispotten. Majoriteten av laget behöver också ha en rank på Platinum V eller högre, eller ha haft det förra säsongen. När ni har betalat så kommer ni få en anmälningslänk, vi kollar därefter ranken på alla spelare i laget så allt stämmer.
Det finns bara 8 platser, så anmäl ditt lag direkt!


Casual League of Legends:

Samla dina vänner, skapa ett lag på fem personer och tävla mot 11 andra lag för en chans att spela på esport-scenen och vinna fantastiska priser! I denna turnering finns ingen avgift och inga krav; bara ha kul och ge järnet!

Anmäl ditt lag här!

Regler:

 • Server: Europe West
 • Bana: 5v5 Summoner’s Rift
 • Tournament Draft Pick
 • Double elimination
 • Custom game: NCV2016 – 1, 2, 3 osv.
 • Finalen: Bäst av 3
 • Det är inte tillåtet att använda tredjepartsprogram
 • Max antal lag: 12

Avanmälan

 • Vill ni avanmäla er uppskattar vi om ni gör detta snarast i receptionen för esport.

Spelregler

 • All chat skall vara OFF.
 • Val av sida sker genom Sten, sax, påse. Det vinnande laget får bestämma om de vill spela på röd eller blå sida.
 • Picks and bans i traditionell turordning.
 • Turneringsadministratörerna har sista ordet under varje turnering. Håller ni inte med om det val som görs eller har ni blivit orättvist behandlade? Kontakta ansvarig för esport.

Sportmanna-anda

Vi uppmuntrar alla spelare till att visar en sportmannalik anda under turneringen. Otrevlig attityd mot medspelare, motspelare eller turneringsadministratörer kan resultera i att du/ni blir avstängd från en match och i värsta fall diskvalificerad från turneringen. Blir du/ni bemött på ett otrevligt vis av en administratör i turneringen så vänd er genast till turneringsansvarig eller ansvarig för området esport. Vi förväntar oss att varje deltagare visar varandra respekt och har roligt, detsamma gäller våra turneringsadministratörer.


Avbrott

Tappar du/ni anslutning pausas matchen och i värsta fall startas den om. Väljer du/ni att lämna matchen så fortsätter den och spelaren har fem minuter på sig att komma tillbaka med en bra förklaring, annars diskvalificeras spelaren. Lämnar en spelare medvetet blir denne diskvalificerad och laget kan välja att ta in en från solo-kön inför eventuella nästkommande matcher.

Övrigt

Om ni har frågor om turneringen, tveka inte att kontakta ansvarig för esport innan eventet (tor.palmqvist@narcon.se) eller turneringsansvarig på plats på eventet. Vi förbehåller oss rätten att justera turneringsreglerna om det skulle behövas.